Rock Werchter

Op het programma

Deuren open: 19 uur

19u Discobar De Zalmkes

Wereldbekend in de regio zijn ze, de heren van Discobar De Zalmkes. Garantie op dik feest.

20.30 uur tot 21 uur: MIRRANDA

MIRRANDA is het nieuwe project van Pieter-Jan Van Den Troost (Willow) en Pieter Schrevens (Five Days). Beiden goed voor al eens brons op Humo’s Rock Rally. Willow pakte de derde plek in 2010, Five Days in 2014. Outer Space, de eerste single van MIRRANDA is net uit.

De sound van het duo – dat live als kwintet aantreedt- is vet en nostalgisch maar toch van nu. Een mix van vintage pop, psychedelica, 80ies synths en indie rock.

21 uur tot 22.30 uur: Discobar De Zalmkes

22.30 uur tot 23.45 uur: blackwave.

Te schrijven als blackwave.. Met kleine b en een punt aan het einde. Producer Willem Ardui en rapper Jean Atohoun (artiestennaam Jay Walker) maken in Antwerpen hoogwaardige Engelstalige hiphop die gemarineerd is in jazz en soul. Het tempo ligt laag, de voordracht is nonchalant en de sfeer is chill maar ook uitbundig. Single ‘Elusive’ – featuring David Ngyah, zit aan 4,5 miljoen streams op Spotify. Ook ‘Swagin’’ en de bijzondere aanstekelijke zomersingle ‘Whasgood?!’ scoren goed.

Blackwave. stond afgelopen zomer op Couleur Café, Gent Jazz en sloot Klub C van Rock Werchter af. Ook op het palmares: uitverkochte shows in Vooruit Gent, Openluchttheater Rivierenhof Deurne en Ancienne Belgique Brussel.

23.45 uur tot 1.30 uur: DJ Christophe Lambrecht

Christophe Lambrecht is al jaren dé stem van de voormiddag op Studio Brussel, maar ‘s nachts laat hij vooral de muziek spreken. Hij gooit alle registers open: zacht en zwoel als het kan, hard en hevig als het moet. De vetste beats van het moment, de strakste riddims van gisteren en op het juiste moment een welgemikte classic ertussendoor.

1.30 uur tot einde: Discobar De Zalmkes