Rock Werchter

Verkeer Zone A - richting Haacht

WAT IS ZONE A?

Grondgebied Rotselaar

 • Haachtsesteenweg vanaf Werchter Brug tot aan de grens met Haacht
 • Hanewijk
 • Hazepad

Grondgebied Haacht

 • Werchtersesteenweg vanaf kruispunt Wijgmaalsestaanweg tot grens met Rotselaar
 • Erwteveld, Kraneveld, Biesbeemden
 • Standonkstraat en Haachtsestraatje
 • Pastoriestraat vanaf de Kelfsstraat tot de grens met Rotselaar
 • Wijgmaalsesteenweg: vanaf de Werchtersesteenweg tot de Brugstraat
 • Scharent, Poverstraat, Zandweg en Aspergeveld
 • verbindingsweg (‘Dreef’) tussen Scharent en de Werchtersesteenweg, deze blijft enkel te voet toegankelijk voor buurtbewoners.


WANNEER WORDT ZONE A INGESTELD?

Tijdens dagfestivals wordt zone A ingesteld ten vroegste om 8u00 ’s morgens tot uiterlijk 4u00 ’s nachts. Tijdens Rock Werchter vanaf ten vroegste woensdag 29 juni 10u00 tot uiterlijk maandag 4 juli 16u00.

Uren zijn steeds onder voorbehoud van wijzigingen.

Werchter Boutique

 • Start: zondag 19 juni vanaf 8u00 (Haacht) en  10u00 (Rotselaar)
 • Einde: maandag 20 juni om 4u00

TW Classic

 • Start: zaterdag 25 juni vanaf 8u00 (Haacht) en  10u00 (Rotselaar)
 • Einde: zondag 26 juni om 4u00

​​​​​​​Rock Werchter

 • Start Rotselaar: donderdag 30 juni vanaf 5u00
 • Start Haacht: woensdag 29 juni vanaf 11u45
 • Einde: maandag 4 juli om 16u00
 • OPGELET! Op woensdag 29 juni vanaf 11u45 wordt de Haachtsesteenweg tussen Haacht en Werchter vanaf Werchter Brug afgesloten.

Vanaf het ogenblik dat de zone wordt ingesteld, is om veiligheidsredenen alle verkeer verboden op de Werchtersesteenweg vanaf Erwteveld tot Werchter Brug. Tijdens Rock Werchter wordt de brug en het kruispunt tussen de Provinciebaan, Nieuwebaan en Hanewijk vanaf donderdagochtend elke dag opengesteld voor het verkeer met een gewoon doorlaatbewijs A, B, C, of C3 van 5u00 tot 10u00.


DE VERKEERSSITUATIE IN ZONE A

​​​​​​​Kom je van richting Haacht?
Dan kan je gewoon naar uw straat rijden en omgekeerd.
​​​​​​​​​​​​​​Opgelet! De Werchtersesteenweg is tijdens de ganse duur van de concerten afgesloten voor alle verkeer vanaf de Wijgmaalsesteenweg tot de grens met Rotselaar en de Pastoriestraat te Wakkerzeel is eveneens afgesloten voor alle verkeer vanaf de Kelfsstraat tot aan de grens met Rotselaar (uitgezonderd voor bewoners).

Kom je van richting Rotselaar?
​​​​​​​
Dan rijd je best via de Vijfde Liniestraat / Wijgmaal / Wakkerzeelsebaan naar Haacht en omgekeerd. De Wijgmaalsesteenweg is ter hoogte van de Brugstraat tot de Werchtersesteenweg afgesloten voor alle verkeer. 

Kom je van richting Betekom?
​​​​​​​
Dan rijd je best via Tremelo en via Keerbergen naar Haacht, aangegeven met wegomlegging nummer 2 en omgekeerd met wegomlegging nummer 3.
Voor fietsers wordt er een omleiding voorzien via de Wilde Heide en de Weistraat zodat ze de Werchtersesteenweg kunnen vermijden om de fietsenstalling op de Werchtersesteenweg te bereiken.


EENRICHTINGSVERKEER IN ZONE A

Bij een dagfestival zal vanaf 23u00 eenrichtingsverkeer op de 2 rijstroken van de Werchtersesteenweg richting Haacht worden ingesteld.

Bij Rock Werchter wordt op zondagavond vanaf 22u30 en maandag vanaf 8u00 tot 12u00 op de Werchtersesteenweg opnieuw eenrichtingsverkeer op 2 rijstroken ingesteld richting Haacht.

Verkeer richting Werchter is dan niet toegelaten. Dit om de uittocht sneller te laten verlopen. Je kan deze locatie vermijden door gebruik te maken van de ring rond Haacht.


FIETSEN

Te voet en met de fiets kan je alle bestemmingen probleemloos bereiken. Tijdens de festivals is de fiets dan ook het snelste vervoermiddel voor verplaatsingen in en rond Haacht en Werchter.

Tijdens Rock Werchter wordt een fietsvrije zone ingesteld. Elke festivaldag zijn geen fietsen toegelaten van 14u00 tot 2u00 op de Haachtsesteenweg en Werchtersesteenweg (van Werchter Brug tot Erwteveld).

Tijdens alle concerten worden er gratis en bewaakte fietsenparkings voorzien aan Werchter Brug (Nieuwebaan), de hoek van Biesbeemden en Werchtersesteenweg en op de hoek van de Provinciebaan en Dijlekant. Gelieve geen fietsen op Werchter Brug of aan een herashek achter te laten.


POLITIEVERORDENINGEN - ROTSELAAR

Download "2022_06_13 CBS - RW - Politieverordening Verkeer"

Download "2022_06_13 CBS - WB-TWC - Politieverordening Verkeer"


POLITIEVERORDENINGEN - HAACHT

Download "090622 - RW22 - Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer - correctie"

Download "090622 - WB22 - Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer - correctie"

Download "090622 - TWC22 - Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer - correctie"

Download "260522 - RW22 - Parkeerverbod Hoogveld"