Rock Werchter

Verkeer Zone B - richting Rotselaar

WAT IS ZONE B?

 • Provinciebaan: vanaf Werchter Brug tot aan het kruispunt met de Hellichtstraat
 • Dijlekant: vanaf het kruispunt met de Provinciebaan tot aan het kruispunt met de Achterheidestraat
 • Achterheidestraat


WANNEER WORDT ZONE B INGESTELD?

Tijdens dagfestivals wordt zone B ingesteld ten vroegste om 08u00 ’s morgens tot uiterlijk 04u00 ’s nachts. Tijdens Rock Werchter met zekerheid ingesteld vanaf donderdag 30 juni om 05u00. Dit kan vervroegd worden, ten vroegste vanaf woensdag 29 juni om 10u00. De zone wordt uiterlijk op maandag 4 juli om 16u00 terug opgeheven.

Uren zijn steeds onder voorbehoud van wijzigingen.

Werchter Boutique

 • Start: zondag 19 juni vanaf 10u00
 • Einde: maandag 20 juni om 04u00

TW Classic

 • Start: zaterdag 25 juni vanaf 10u00
 • Einde: zondag 26 juni om 4u00

Rock Werchter

 • Start: donderdag 30 juni om 5u00
 • Einde: maandag 4 juli om 16u00

​​​​​​​Opgelet! Op woensdag 29 juni vanaf 11u45 wordt de Haachtsesteenweg tussen Haacht en Werchter vanaf Werchter Brug afgesloten, best is om vanaf woensdag 29 juni deze zone te vermijden.

Vanaf het ogenblik dat de zone wordt ingesteld, is om veiligheidsredenen alle verkeer verboden op Werchter Brug en het kruispunt Haachtsesteenweg / Provinciebaan. Tijdens Rock Werchter wordt de brug en het kruispunt vanaf donderdagochtend elke dag opengesteld voor het verkeer met een gewoon doorlaatbewijs A, B, C, of C3 van 5u00 ’s ochtends tot 10u00.


VERKEERSSITUATIE IN ZONE B

Kom je van richting Rotselaar?
Dan kan je gewoon naar uw straat rijden en omgekeerd.

Kom je van richting Haacht?
Dan rijd je best via Wespelaar naar de Walenstraat in Rotselaar en omgekeerd.

Kom je van richting Betekom?
Dan rijd je best via Wezemaal naar Rotselaar.

Omwille van de wegenwerken in Hellichtstraat en Vakenstraat zal er dit jaar geen festivalverkeer omgeleid worden via deze straten.


EENRICHTING IN ZONE B

Bij een dagfestival wordt vanaf 22u00 geen verkeer meer toegelaten richting Rotselaar. Er wordt eenrichtingsverkeer ingesteld op 2 rijstroken van de Provinciebaan richting E314 om de uittocht vlotter te laten verlopen. Ook de rotonde op de Aarschotsesteenweg (N19) wordt dan onderbroken.


FIETSEN

Te voet en met de fiets kan je alle bestemmingen probleemloos bereiken. Tijdens de festivals is de fiets dan ook het snelste vervoermiddel voor verplaatsingen in en rond Rotselaar en Werchter.

Tijdens Rock Werchter wordt een fietsvrije zone ingesteld.

 • Elke festivaldag zijn geen fietsen toegelaten van 14u00 tot 2u00 op de Haachtsesteenweg en Werchtersesteenweg (van Werchter Brug tot Erwteveld).
 • De Hanewijkbrug wordt er bij afloop van elke festivaldag vanaf 23u00 tot uiterlijk 4u30 eenrichting richting Werchter centrum.

Tijdens alle concerten worden er gratis en bewaakte fietsenparkings voorzien aan Werchter Brug (Nieuwebaan), de hoek van Biesbeemden en Werchtersesteenweg en op de hoek van de Provinciebaan en Dijlekant. Gelieve geen fietsen op Werchter Brug of aan een herashek achter te laten.


POLITIEVERORDENINGEN - ROTSELAAR

Download "2022_06_13 CBS - RW - Politieverordening Verkeer"

Download "2022_06_13 CBS - WB-TWC - Politieverordening Verkeer"