Rock Werchter

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn voordeelticket doorverkopen/doorgeven?

Tickets zijn niet overdraagbaar en kunnen niet doorverkocht worden. Bij het scannen van het ticket in het burenloket is er een identiteitscontrole voorzien. De naam bij registratie moet overeenkomen met de naam op de identiteitskaart. Zowel bij de gemeente (tijdens de controle van de registraties) als bij het scannen van het ticket in het burenloket is er een identiteitscontrole.

In 2022 werd hier omwille van de overgeboekte tickets van 2020 een uitzondering op gemaakt. In 2023 moet de naam bij registratie en op het ticket opnieuw overeenstemmen met de persoon waarvoor het ticket bestemd is, deze naam kan achteraf niet meer veranderd worden.


Wie kan deze tickets aan voordeeltarief kopen?

Elke inwoner gedomicilieerd in Rotselaar of Haacht kan per festival één voordeelticket aankopen. Wanneer de registratieperiode is afgelopen, gaan de gemeentes na of alle inschrijvingen ook effectief gedomicilieerde inwoners van Rotselaar of Haacht zijn.


Kan ik een dagticket voor Rock Werchter aan voordeeltarief kopen?

Het voordeeltarief is enkel van toepassing op combitickets voor Rock Werchter. Er zijn dus geen dagtickets verkrijgbaar aan voordeeltarief. Een gewoon dagticket kopen kan hier.


Kan ik met een voordeelticket ook kamperen op Rock Werchter?

De camping is niet inbegrepen bij een festival- of voordeelticket. Voor toegang tot The Hive, The Hive Resort of de entertainmentzone van The Hive moet je een apart ticket kopen. Alle campinginformatie vind je hier.


Kan ik als buurtbewoner drank- en eetbonnen kopen?

Net zoals alle bezoekers, kan je als buurtbewoner op voorhand drank- en eetbonnen aankopen. Dat doe je hier.


Kan ik voordeeltickets voor meerdere festivals kopen?

Ja! Elke inwoner kan per festival één voordeelticket aankopen. Als je naar meerdere festivals wil gaan, moet je ook meerdere keren registreren (één keer per festival).


Kan ik meerdere voordeeltickets kopen voor hetzelfde festival?

Elke inwoner kan per festival één voordeelticket aankopen. Het is mogelijk om voor meerdere personen binnen één gezin voordeeltickets te kopen, maar dan moet elke persoon apart geregistreerd worden.


Ik heb krediet aangevraagd in 2020/2021, kan ik daarmee ook mijn voordeelticket aankopen?

Ja! Had je een ticket (of campingtickets, drankbonnen...) voor een festival in Werchter in 2020 of 2021? Alle tickets werden automatisch omgeboekt naar de festivals in 2022. Je had echter tot eind september 2021 ook de mogelijkheid om je bestelling om te laten zetten in krediet. Dat krediet kan je bij Ticketmaster vrij besteden aan festivals georganiseerd in het Festivalpark in Werchter tot en met 31 augustus 2023. Indien je nog krediet ter beschikking hebt dan vind je dat in ‘Mijn Account’ op de website van Ticketmaster.


Kan ik mijn voordeelticket omwisselen voor een ander festival?

Neen, wisselen van festival kan niet. Voordeeltickets voor bijvoorbeeld TW Classic zijn enkel geldig voor TW Classic.


Ik heb geen bevestigingsmail gekregen na mijn registratie, wat moet ik doen?

Check of de mail niet bij je ongewenste e-mails is terecht gekomen. Als je daar geen mails vindt, probeer het registratieformulier nog eens in te vullen.

Anders kan je contact opnemen met Ticketmaster via deze link.


Ik heb het registratieformulier ingevuld, ben ik nu zeker van mijn voordeeltickets?

Nog niet. Het aantal voordeeltickets is beperkt. Wie eerst registreert, staat bovenaan de lijst. Na de registratieperiode volgt een controleperiode en gaat de gemeente na of alle inschrijvingen ook effectief inwoner van de gemeente zijn. Na die controle wordt een unieke code gemaild waarmee het voordeelticket kan aangekocht worden.


Help! Ik ben mijn code kwijt om een ticket te kopen!

Geen paniek! Stuur gewoon een mail naar inwoners@rockwerchter.be met je naam en rijksregisternummer en we vinden dat voor jou terug.


Wanneer ontvang ik mijn tickets?

Tickets worden in juni bezorgd via mail of zijn vanaf dan terug te vinden op bij ‘Mijn Account’ op de website van Ticketmaster.


Waarom zijn er geen voordeeltickets voor het concert van Harry Styles?

Voordeeltickets zijn enkel beschikbaar voor de festivals georganiseerd in Werchter. Het concert van Harry Styles is niet gelinkt aan een festival.